ART A L’ESCOLA

DESITJOS,  “Desitjo el teu desig”

 

Rivane Neuenschwander és una de les artistes brasilenyes més reconegudes actualment.


Rivane va triar 60 desitjos entre els més de 600, que havia recollit en uns tallers realitzats per escoles i centres d’exclusió social del Brasil.


La instal·lació realitzada a Caixafòrum, constava de 10.000 cintes de colors on l’artista havia imprès els 60 desitjos seleccionats.

Aquest mural de cintes estava en permanent transformació ja que cada visitant es podia endur la cinta amb el desig que ell compartia.


Aquesta obra està basada en una pràctica habitual en una església de Salvador de Bahia en la que els fidels es lliguen cintes als canells i demanen un desig. Quan la cinta es trenca o es perd es compleix el desig.

Nosaltres també hem volgut fer la nostra instal·lació.


Parlant entre nosaltres hem vist que en totes les cultures del món es demanen desitjos de maneres diferents : bufant espelmes, amb una dent de lleó, tirant monedes a una font o a un pou, bufant una pestanya que t’ha caigut, penjant papers de colors amb pregàries, encenent espelmes, fent grans recorreguts a peu, penjant ulls de la sort als arbres...


Demanar desitjos és propi dels humans. Demanar-los ens dona la il·lusió i l’esperança de que un dia puguin ser realitat.

Sovint també comporten un canvi en la nostra manera de fer, per aconseguir-los.


I aquí teniu els nostres desitjos, anònims però molt nostres...


Estaran penjats durant un temps i un dia els baixarem. I farem com fa Rivane, cada un de nosaltres desitjarà el desig d’un altre.


Mentrestant, els podeu anar llegint i fer vostres els desitjos dels altres.


Primària