ART A L’ESCOLA

VASILI KANDINSKY

 

Pintor rus nascut a Moscú, 1866-1944.

En la seva pintura pintura les formes geomètriques ballen amb la lírica. El que realment és important en el quadre, no té perqué estar intrínsic en ell mateix...

No és necessari una imatge que poguem reconèixer, la pintura estimula altres emocions.


I que vol dir la lírica en la pintura? Es una relació amb la poètica, amb la música. La importància en l’obra, és el que realment no té cap funció en la vida real. Un joc amb les emocions. Kandinsky va formular les bases del que després entendríem com a experiència estètica.


En la seva pintura trobarem sempre un equilibri de color, basat en escales, en contraposicions de tons...Kandinsky va teoritzar en el món dels colors... Clasificant-los, convertint-los en missatge. Va omplir de vida l’escriptura del gest, donant personalitat al punt, a la línia, al pla...Un quadrat o un cercle.


A Kandinsky se’l considera el pare de l’art modern. Un pintor que es convertí en imprescindible a base de pensar, d’estudiar, d’observar amb atenció el seu entorn i redescobrir la pintura.

Els Joanets i els Percolets hem observat amb atenció aquesta obra de Kandinsky. Hem pogut percebre la importància dels colors i la simplicitat de les formes.


I per poder fer la nostra obra, la pregunta que ens hem fet és:

Com pintaria Kandinsky l’hivern?... Quines tonalitats de colors utilitzaria?... Quines formes?


I aquest ha estat el resultat del nostre treball.

Situat al segon pis de l’escala de Mestral, edifici de Ponent.


Joanets i Percolets 2015-2016