per saber-ne més...https://www.youtube.com/watch?v=G_gOS_xwSiw&list=PLBzurCZDUicdnwvLq8F-3iFzlSB2PaOlF&index=19

La història del Light Painting es remonta al 1914 quan Frank Gilbert i la seva dona Lilian Moller Gilbert van utilitzar per primera vegada llumetes per seguir el moviment del procés de fabricació de la seva empresa en una fotografia de llarga exposició.

La seva intenció no era produir les fotografies com una activitat artística, sinó estudiar la possibilitat de simplificar el treball que es realitzava a l’empresa.

Tot i així, van produir el que actualment es coneix com la primera fotografia en la que l’escena estava pintada amb llum.


Man Ray, al 1935, va ser el primer artista en explorar la tècnica del Light Painting produint una sèrie de fotografies anomenades “L’espai de l’escriptura”. Man Ray va obrir l’obturador de la seva càmera i va utilitzar una llanterna petita per a crear una sèrie de remolins i línies a l’aire.


Un dels pioners en la tècnica dels dibuixos de llum va ser el nord-americà d’origen albanès, Gjon Mili. Cap el 1930, va experimentar amb la llum i les fotografies de llarga exposició, realitzant diferents estudis sobre el moviment, utilitzant sovint instruments estroboscòpics.


L’any 1949, juntament amb Pablo Picasso, van realitzar dibuixos amb una bombeta, coneguts com a “Dibuixos de llum”.


Eric Staller, nascut el 1947, es un dels artistes amb més renom dins de la disciplina del Light painting amb la seva sèrie de fotografies nocturnes.

Montcada i Colònia Güell