Un llibre animat és un llibre amb una sèrie d’imatges que varien gradualment d’una pàgina a la següent, de manera que quan les pàgines giren ràpidament, les imatges apareixen per animar mitjançant la simulació del moviment o algun altre canvi. Es basa en el fenomen de la persistència retinal per crear la il·lusió de moviment.


El primer llibre va aparèixer al setembre de 1868, quan va ser patentat per John Barnes Linnett sota el nom de kineograph “imatge en moviment. Van ser molt populars a la fi del segle XIX i principis del XX.


Els primers llibres es van fer per a nens i constaven de dibuixos. Posteriorment es van fer per un públic adult i els dibuixos van ser substituïts per fotografies


Durant molt de temps se’l va anomenar el cinema de butxaca, és l’enllaç entre el llibre, la sèrie de dibuix i la imatge animada, ancestre del cinematògraf.


El seu funcionament és senzill. Amb una mà subjectes el llibre i amb el polze de l’altra deixes lliscar les pàgines, ni massa lent, ni massa ràpid, de manera que no es produeixin interrupcions en el funcionament de les imatges successives.

Per a fer el nostre llibre animat, primer hem hagut de pensar la història que volíem explicar.

Calia repartir-la en fulls successius, fent petits canvis molt propers per aconseguir la sensació de moviment.


Àligues i Dracs

per saber-ne més...https://www.youtube.com/watch?v=gna3InxPTNI
VÍDEO