Bufa una lleu, imperceptible brisa i les peces de Whitaker es posen en marxa. Una coreografia de formes diverses i línies molt netes obren efectes hipnòtics en qui les mira fixament. Les parts que les componen es mouen segons com bufi el vent, canvien de direcció, semblen replegar-se sobre si mateixes i s'engrandeixen com si fossin el mecanisme d'un calidoscopi alliberat; giren i giren al voltant de l'eix que les sosté i així van modelant els corrents d'aire. Disposades a la intempèrie, soles o en grups, les escultures semblen recreacions de l’espiral de l'ADN”

Escultor americà reconegut per les seves escultures cinètiques.

En els últims 19 anys ha estat principalment centrat en la creació d'escultures de vent, realitzades a mà. Estan fetes amb coure, acer i acer inoxidable, metalls escollits per la seva bellesa i durabilitat.


Les seves escultures tenen una temàtica orgànica i natural com la vegetació. D’acord amb la seva filosofia de vida, en elles expressa la seva preocupació per la supervivència del planeta en relació amb el canvi climàtic.

Els dissenys de Lyman permeten que l’escultura sigui sensible als corrents del vent, mostren formes canviants que sorgeixen en una lleugera brisa.

En grups grans o petits, les escultures ballen al ritme de la natura. Aquestes es poden veure des de qualsevol angle, creant patrons interactius. Amb la naturalesa canviant del vent, les escultures es mouen i interactuen les unes amb les altres creant una simfonia visual.

Nosaltres hem volgut imitar les formes orgàniques de Lyman Whitaker, però amb un material molt diferent, el paper.

També volíem que les nostres escultures tinguessin moviment giratori i ho hem aconseguit.


Diables i Castellers

per saber-ne més...