per saber-ne més...https://www.youtube.com/watch?v=G_gOS_xwSiw&list=PLBzurCZDUicdnwvLq8F-3iFzlSB2PaOlF&index=19

Ned Kahn nascut al nord de Califòrnia al 1960.


Kahn combina la ciència, l'art i la tecnologia per integrar els fenòmens naturals, humans, i als sistemes artificials. En els seus treballs  destaquen els elements naturals com l’aigua, el foc, el vent, la sorra i la boira, com aquestes es comporten de forma independent i com interactuen. De fet, un element clau per a Kahn és el vent i molts dels seus projectes requereixen corrents d'aire.


Kahn aprofita forces cinètiques naturals dins de contextos formals, exposicions, i les seves obres arriben a semblar-se a experiments científics interactius que deixen pocs dubtes sobre el seu domini dels processos metereològics.


A través de la seva immensa capacitat tècnica, demostra la versatilitat dels sistemes turbulents, com els remolins de vent i l'aigua. Empra diverses tecnologies mecàniques, pneumàtiques i elèctriques per dissenyar, construir i refinar les seves instal·lacions. Aquesta és la forma en que construeix imatges enlluernadores complexes que revelen condicions ambientals.

El seu treball s'estén a contextos d'art i ciència - la seva és una estètica científica.

“La confluència de la ciència i l'art m'ha fascinat al llarg de la meva carrera. Durant els últims vint anys, he desenvolupat un cos de treball inspirat en la física atmosfèrica, la geologia, l'astronomia i el moviment del fluid. En l’esforç per crear obres d'art que permeten als espectadors a observar i interactuar amb els processos naturals. Estic menys interessat en crear una realitat alternativa del que sóc en la captura, a través del meu art, el caràcter misteriós del món que ens envolta.

Les meves obres d'art amb freqüència incorporen l'aigua que flueix, la boira, la sorra i la llum per crear sistemes complexos i canviants. Molts d'aquests treballs poden ser vistos com "observatoris" en el fet que quadre i millorar la nostra percepció dels fenòmens naturals. Estic intrigat amb la forma en què els patrons poden sorgir quan les coses flueixin. Aquests patrons no són objectes estàtics, que són patrons de comportament - temes recurrents en la naturalesa.”

Ned Kahn

Nosaltres ens hem inspirat en la seva obra i ho hem plasmat a la façana de l’escola.

Primària