Bèsties de foc

Les bèsties de foc, en el saber popular, sempre han materialitzat la fantasia i la imaginació de l’home quan no ha sabut donar explicació lògica als misteris que l’envolten, als desastres naturals o a les seves pròpies pors, reals o fictícies.

El drac n’ha estat la figura emblemàtica, però el bestiari popular està farcit d’éssers estranys, veritables híbrids entre realitat i fantasia.

Poder convertir-te en l’ànima d’una d’aquestes feres i escampar el seu foc misteriós i sobrenatural per sobre dels vilatans de tots els racons del país, et fa sentir continuador d’aquell saber popular i, per tant, et fa sentir part de la tradició i les arrels del nostre país i, al mateix temps, te’n transforma en divulgador i defensor.

La majoria de les colles de diables tenen la seva bèstia de foc. Cada bèstia té el seu nom i poden ser de diferents espècies: bous, dracs, corbs, lleó, gall, ca cèrber, griu.....

Nosaltres per uns dies ens hem convertit en una colla de diables, personalment hem dibuixat la nostra bèstia de foc i després hem fet un disseny comú.

Per a plasmar la nostra idea hem fet servit tot el material que teníem al nostre abast.

Situat el 3r pis de Primària.


Àligues i Dracs  


 
index.html