arissa
 
 

Antoni Arissa. L’ombra i el fotògraf

Antoni Arissa, Barcelona 1900-1980, es va iniciar en la fotografia a nivell d'afeccionat mentre treballava en una impremta propietat del seu pare, situada al carrer Bruc de Barcelona.

Fou durant la dècada dels anys 20 del segle XX que començà a guanyar alguns concursos de fotografia i més envadant va començar a rebre encàrrecs i a realitzar exposicions a nivell internacional. També fou membre fundador de l'associació Saint Victor (1922) i membre de la redacció de la revista Art de la llum(1933-1935).

La seva obra va rebre un ampli reconeixement als anys 20 i 30, tot i haver de guanyar-se la vida per altres medis. El 1934 va celebrar una important exposició en el Centre Popular Catalanista de Sant Andreu, i el 1935 la revista l'Art de la Llum li va dedicar un número especial. Durant la guerra civil va minvar significativament la seva creació fotogràfica, trasbals del que no es va acabar de recuperar malgrat seguir en actiu fins als 70 anys.


Hem observat la seva obra, i hem arribat a la conclusió  que l’ombra a les seves fotografies és el que té més importància.


Ara ens toca a nosaltres fer de fotògrafs!!!


Montcada i Colònia Güell