miquel barcelo
 
 

Miquel Barceló Artigues, conegut simplement com a Miquel Barceló, Felanitx,1957,és un pintor mallorquí de renom internacional.

Fill de Francisca Artigues, des de petit va estar en contacte amb la pintura, ja que vivia entre els pinzells i els colors de sa mare, que era pintora en la tradició paisagística mallorquina.

La seva pintura, sempre dins el marc del figurativisme, incorpora nombrosos referents culturals. Entre els més destacables en una primera etapa, el rerefons mediterrani, i arran d'una prolongada estada a Mali el 1988, el paisatge i la forma de vida africans. Els records de la seva peripècia vital africana queden reflectits al llibre Quaderns d'Àfrica.

Barceló té una forta relació amb les coses que l'envolten, de les quals pren idees per crear el seu art.

Nosaltres hem estat visionant l’obra de Quaderns d’Africa, ens ha sorprès la seva pintura, la llum, la seva frescura, el seu contingut: la vida quotidiana.

La proposta era clara, retratar la nostra vida quotidiana a l’escola. Primer vam pensar en aquelles coses que per nosaltres formen part del dia a dia. En vam fer fotografíes. Després  el que no era tant senzill, era plamar aquestes imatges amb aquare·les. Però ho hem fet.

Joanets i Percolets