PAUL NOBLE - NOBSON NEWTON
Paul Noble va nèixer el 1963 a Anglaterra.

Va rebre un reconeixement internacional estès pel seu vast i monumental projecte de dibuix, Nobson Newtown. Arquitecte i urbanista, arqueòleg i cartògraf, historiador social i activista, creador i destructor. Al llarg d'una dècada, Noble va inventar i va descriure una visió urbana melancòlica entre les utopies revolucionàries de Le Doux, Sim City, i els terrenys de l'ètnia post-holocaust.

Nobson Newtown va ser el pla mestre fantàstic de Noble d'una ciutat simbòlica, i somètricament representat i replet de tot tipus de malsons, perversions, excessos escatolològics i libidinosos.

Des d'una vista ocular, la ciutat fictícia de Nobson Newtown està plena d'edificis deteriorats que, examinats de prop, són cartes en 3-D.

Una font blocada i geomètrica (també inventada per l'artista) va estructurar molts dels edificis, proporcionant una altra capa de significat en aquesta fascinant paròdia de la societat contemporània i els somnis dels enginyers socials.

Dobre, detallista i dedicat, Noble crea esquemes codificats de manera espectacular i elaborada.


Nosaltres també hem volgut crear els nostres paisatges. A partir d’una quadricula hem anat fent estructures amb una perspectiva paralel·la de 45º. Aquí en teniu la mostra del que hem estat capaços d’aconseguir.


Àligues i Dracs